Verzending binnen 2 a 3 werkdagen
Retour binnen 30 dagen
Gratis verzending vanaf €70,- voor NL & BE
    • English
    • Deutsch

Welke deken heb ik nodig voor mijn baby?

De afgelopen maanden hebben wij weer genoten van de zon. Van de heerlijke warme dagen, de fijne lange avonden en de luchtige stoffen. De zomer is fijn maar nu we in september zitten staat de herfst echt alweer voor de deur. De nachten worden wat kouder en nog even en de bomen laten weer een breed scala aan prachtige kleuren zien. Geef ons maar een Indian summer om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het buiten zijn met elkaar, zonder ons volledig te moeten inpakken.

Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Van lange zomerdagen

Naar frisse herfstdagen

Met de wisselende temperaturen van de herfst en de koudere nachten die gaan komen, is het soms wat lastig in te schatten hoe warm of koud het is voor je baby. Welke deken is nu het fijnst om in deze periode te gebruiken? Als moeder zijn we vaak geneigd om onze kindjes goed in te pakken, omdat we bang zijn dat het te koud is. Dit terwijl iets te koud eigenlijk beter is dan te warm. Twijfel je ook wel eens welke deken je wanneer kunt gebruiken? Naast jouw eigen intuïtie (die echt het allerbelangrijkste is) zijn hier ook richtlijnen voor. Je kent ze waarschijnlijk wel, de TOG-waarden. Wij zetten de, best wat, technische informatie even voor je op een rijtje.

 

 

Wat is dat?

Een TOG-waarde

Op steeds meer dekens staat een TOG-waarde vermeld. Zo hebben ook al onze Mies & Co dekens een bepaalde TOG-waarde. Deze staan per deken in de webshop vermeld. De waarde geeft simpelweg aan in hoeverre lichaamswarmte wordt vastgehouden   onder bijvoorbeeld dekens, in slaapzakken, kleding etc. Hoe hoger de TOG-waarde , hoe hoger de warmte- en isolatie waarde van het materiaal.

 

Hoewel jouw moederinstinct meestal goed zit, is het soms fijn om een extra hulpmiddel te hebben wanneer je toch twijfelt. Het kan gevaarlijk zijn wanneer je baby het te warm heeft, maar wist je dat te veel warmte er ook voor zorgt dat je baby onrustiger slaapt? Voor een goede nachtrust kan het beter iets te koud dan te warm zijn. Daarbij, die  goede nachtrust is natuurlijk ook fijn voor onszelf 😉

Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Extra check

Hoe pas je de TOG-waarde toe?

Als je een extra check wilt doen kun je dus kijken naar de TOG-waarde van je dekens of hier rekening mee houden wanneer je een nieuwe set aanschaft. Wij hebben een handig lijstje voor je, dat precies aangeeft hoe hoog de TOG-waarde van jouw deken moet zijn  bij iedere kamertemperatuur. In onderstaande tabel zie je welke TOG-waarde je bij verschillende temperaturen kan aanhouden.

   16-20 graden: hou een TOG-waarde aan van ongeveer 3.0. De richtlijn hiervoor is een slaapzak, deken met laken of overtrek en eventueel een romper.

   20-22 graden: hou een TOG-waarde aan van ongeveer 2.0. De richtlijn hiervoor is een deken met laken en eventueel een romper.

   22-24 graden: hou een TOG-waarde aan van ongeveer 1.0. De richtlijn hiervoor is een luier met laken of luier met romper.

   25 graden of warmer: hou een TOG-waarde aan van ongeveer 0.5. De richtlijn hier- voor is alleen een luier.

Het is net waar jij je fijn bij voelt

De perfecte deken voor de herfst

Heb je een goed geïsoleerd huis, dan heb je dus al genoeg aan een fijne deken in combinatie met een lakentje. Als het buiten echt koud wordt, kun je voor een dikkere deken kiezen (zoals onze teddy deken) of ervoor kiezen om meerdere dekentjes te gebruiken zoals een combinatie van onze honeycomb en gebreide dekens. Het is net waar jij je fijn bij voelt, welke materialen goed voelen en wat je mooi bij elkaar vind staan. Zelf adviseren wij om in september en oktober bijvoorbeeld twee dekentjes te combineren. Op deze manier kun je dit makkelijk aanpassen wanneer het in de nacht kouder is  dan overdag, zonder direct het hele bedje te wisselen.

Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Natuurlijk willen we het beste voor onze kids

Maar vergeet jezelf niet!

Natuurlijk willen we het beste voor onze kids. We willen dat ze veilig en comfortabel in hun bedjes liggen. Het liefst onder dekentjes van een fijne kwaliteit, die ook nog eens heerlijk zacht zijn. Ook wij  weten hoeveel je verandert als je moeder wordt en dat je soms jezelf nog weleens vergeet. Een deken hoeft niet alleen maar functioneel te zijn, maar kies vooral een deken die jij mooi vindt en fijn vindt aanvoelen. Kies voor een prachtige combinatie van prints en uni’s of een bepaalde kleur of print die fantastisch staat bij jouw interieur. Ook dat is belangrijk! Als jij blij wordt van de dekens, straal je dit ook uit naar je baby.

Voor ieder seizoen

Welke Mies & Co deken is geschikt voor de herfst?

Voor ieder seizoen en elke temperatuur hebben wij prachtige dekens in onze collectie.  Deze zijn fijn voor je baby en prachtig voor jouw interieur. In de warme zomerdagen zijn onze swaddles heerlijk als dekentje en voor het voor- en najaar zijn onze mousseline, gebreide of honeycomb dekens echte aanraders. Onze teddy is heerlijk als warme winterdeken, zodra de temperaturen echt beginnen te dalen.

 

Wij geven je graag een overzicht van de warmte van onze dekens:

  • Swaddle (TOG-waarde 0.46): perfect voor de hete zomerdagen als dekentje in het wiegje, ledikant of voor in de kinderwagen.
  • Honeycomb dekens (TOG-waarde 0.54): perfect voor juni, juli, augustus.
  • Gebreide dekens (TOG-waarde 0.66): perfect voor juni, juli,
  • Mousseline dekens (TOG-waarde 1.13): perfect voor april, mei, juni,
  • Teddy dekens (TOG-waarde 1.90): perfect voor de periode van oktober tot april.

Al onze dekens zijn beschikbaar als wieg- of als ledikantdeken en heerlijk te combineren met onze ledikant en wieglakens. Onze wiegdekens hebben een afmeting van 70 x 100 cm of 75 x 100 cm. Onze ledikantdekens hebben de afmeting 110 x 140 cm.

Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Favoriete Mies & Co deken voor de winter
Onze favoriet

Voor de herfst en winter

Hou je meer van uni’s of juist meer van prints? Of een combinatie van beide? Al onze dekens en lakens zijn gemaakt om met elkaar te combineren en voelen heerlijk zacht. Onze favoriet voor tijdens de koude dagen is echt onze teddy deken. En dan vooral de Bold Dots print! Dankzij de prachtige bruine kleur is de deken makkelijk te combineren met elk ander design uit onze collectie. Ben je benieuwd welke deken het beste bij jou past? Bekijk dan hier onze collectie.