Verzending binnen 2 a 3 werkdagen
Retour binnen 30 dagen
Gratis verzending vanaf €70,- voor NL & BE
    • English
    • Deutsch

SWADDLE DOEKEN

WAT IS EEN SWADDLE OF HYDROFIELE DOEK?

Een hydrofiele doek is een zachte, dunne doek die veel vocht opneemt. De doek is gemaakt van katoen, verkrijgbaar in verschillende maten en makkelijk mee te nemen. De doek is op 30 graden te wassen en droogt snel. Om te zorgen dat de doek veel vocht op blijft nemen, is het beter om ze niet te strijken. Door het strijken worden de vezels glad waardoor ze minder vocht opnemen.

Het woord hydrofiel komt van het Griekse woord húdor, dat water betekent en phílos, dat vriend betekent. Voor de opkomst van de papieren luier werden er katoenen luiers gebruikt. De hydrofiele luier was toen de luier voor je kindje. De doek werd gebruikt voor het verschonen van de baby en afdrogen na het badje. Na de opkomst van de papieren luier is de functie van hydrofiele doek als luier bijna verdwenen en kreeg het allerlei andere functies. De maat van de doek veranderde van luiermaat naar zelfs XL -versie zo rond 120 cmx120cm.

De grootte van de doek heeft er ook voor gezorgd dat er veel meer mogelijkheden gekomen zijn om de doek te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints. Aangezien ze dun en soepel zijn, passen er veel tegelijkertijd in de wasmachine.

Hoe groot moet de doek zijn?

De swaddle is een vierkante doek en verkrijgbaar in verschillende formaten. Je vindt ze vanaf 60x60 cm tot 120 x 120 cm.  Hoe je de doek gebruikt zal afhangen van de grootte.

Hoeveel heb ik er nodig?

Swaddle 60x60cm

.De hydrofiele luier heb je nodig voor de babyuitzet. Je kunt het beste  Het 10 a 12 stuks aan te schaffen. Je gebruikt ze op verschillende momenten. Denk daarbij aan het afdrogen van je kindje, ook als ondergrond in het bedje, maar ook als snoetenpoets doekje.

Swaddle XL, 120x 120cm

Deze swaddle of hydrofiele doek heeft andere toepassingen en kan je op verschillende momenten gebruiken. Het advies is om er minimaal twee aan te schaffen want je zult ze veel wassen.

Top 5 om de swaddle of hydrofiel doek te gebruiken

1. Handdoek

De swaddle is een zachte, dunne doek dat het afdrogen van je kindje makkelijk maakt. Door de soepele stof kun je goed in de plooitjes van de huid komen. Omdat je baby een gevoelig huidje heeft, is het belangrijk dat de huid goed droog gemaakt kan worden.

Is je kindje inmiddels een peuter of kleuter geworden? Dan is de swaddle van 120x120cm ideaal bij het afdrogen na het bad. Je kunt de doek heerlijk om ze heen slaan.  Zelfs na de 1e zwemles zul je zien hoe handig ze in gebruik zijn.

2. Schone ondergrond

Je kunt de doek gebruiken als extra laagje zodat je bij een ongelukje niet alles hoeft te verschonen. Leg de doek aan het hoofdeinde van het bedje. Als het kindje spuugt hoef je niet het hele bedje te verschonen. Je kan de swaddle op dezelfde manier gebruik bij het aankleedkussen, het verschoonmatje of in het autostoeltje. Ga je op visite of zit je lekker in de tuin? Leg dan een hydrofiele doek neer voor je kindje. Je hebt dan een speelkleed of een ondergrond om te kunnen verschonen.

3. Afschermen

De grote maat 120x120cm is ideaal om te gebruiken bij het afschermen tegen zon of regen in de kinderwagen. Wanneer je de doek gebruikt om je kindje te beschermen tegen de zon in, is het erg belangrijk dat er voldoende frisse lucht de kinderwagen inkomt.

Als je borstvoeding geeft en je wat privacy wilt, dan is het fijn om de doek luchtig over je drinkende kindje te leggen.

4. Spuugdoek

Je hebt kleine hydrofiele monddoekjes van 30x30 cm, die zijn fijn om kleine beetjes melk op te vangen bij het boeren. Maar het gebeurt regelmatig dat er er wat meer mee komt naar de voeding. Dan is een grotere swaddle heel handig. Die leg je over je schouder na het voeden terwijl je wacht op het boertje van je kindje. Zo blijft jouw kleding schoon, wel zo fijn!

5. Slab

Als je kindje in de fase van de hapjes komt, kun je niet meer zonder een slabbetje. Een hydrofiele doek doet het dan ook prima als slab. Leg de doek met een knoop om de hals van je kindje en knoeien maar.