Verzending binnen 2 a 3 werkdagen
Retour binnen 30 dagen
Gratis verzending vanaf €70,- voor NL & BE
    • English
    • Deutsch

Boxkleden

Waarom een boxkleed?

Als je met de babyuitzet bezig bent zul je ongetwijfeld nadenken over de aanschaf van een boxkleed. Een boxkleed is onmisbaar in je box, je kindje ligt er comfortabel op.  Het is makkelijk mee te nemen als je op visite gaat of naar het park. Je hebt gelijk een zachte ondergrond om je kindje te verschonen.

Wat is een goed boxkleed?

Een goed boxkleed moet veilig en comfortabel voor de baby zijn. Let dan op de volgende dingen: zorg ervoor dat het kleed goed op de bodem past van de box en de juiste maat heeft, dan kan je kindje er niet onder terechtkomen. Kijk ook of  het kleed een fijne dikte heeft, de stof lekker zacht aanvoelt en goed wasbaar is.

Hoeveel boxkleden heb je nodig?

In de praktijk blijkt dat veel ouders twee boxkleden aanschaffen. Een boxkleed is natuurlijk ook handig om mee te nemen als je op visite gaat. Zo heb je altijd een fijn plekje om je kindje op te leggen. Je kunt een boxkleed ook prima als speelkleed gebruiken.  Bij de nodige ongelukjes is het ook fijn als je twee boxkleden hebt.

Waar let ik op bij de aanschaf van een boxkleed?

Bij gebruik in de box is het belangrijk dat het boxkleed goed past, een fijne dikte heeft, de stof lekker zacht aanvoelt en goed wasbaar is.

Een boxkleed is in verschillende maten verkrijgbaar. De meest voorkomende maat is 80x100 cm.

Bij gebruik op de vloer als speelkleed is het fijn als het product een fijne dikte heeft. De dikte varieert van 3,5 cm tot 6 cm. Een dik kleed is comfortabeler voor de baby dan een dun kleed.

Het is belangrijk dat de maat van het boxkleed bij de bodem van de box past om te voorkomen dat je kindje eronder terechtkomt.

Waar is het box- of speelkleed van gemaakt?

De buitenkant wordt meestal gemaakt van een gladde, zachte stof. Dit kan katoen zijn of een combinatie van katoen met polyester.  De vulling van het kleed kan schuim, stof, polyester of fiberfill bevatten.

Kijk goed naar de wasvoorschriften van het product. Op welke temperatuur wordt het kleed gewassen en kan het in de droger?

Kan een boxkleed wegglijden?

Als je kindje in de box gaat staan, komt hij of zij in een andere ontwikkelingsfase. Het kindje gaat zich optrekken aan de spijltjes en zal heel triomfantelijk kijken als het gelukt is. Soms glijdt het kleed weg bij het afzetten. Wat handig kan zijn, is om een stukje ondertapijt onder het kleedte leggen. Of probeer het eens met een antislipmat.

Mooie sfeerimpressies? Bekijk onze Instagram pagina: Mies & Co | duurzame baby lifestyle (@miesenco.babylifestyle) op Instagram

Bekijk hier onze boxkleden: Boxkleed kopen met prachtige prints en extra dik | Mies & Co (miesenco.nl)